A House Near the Great Wall / Jin Lei


%E5%9B%BE05-%E7%AB%8B%E9%9D%A2%E5%8F%AF%E8%B0%83%E8%8A%82%E7%9A%84%E6%A0%BC%E6%A0%85%E7%B3%BB%E7%BB%9F-Adjustable_grating A House Near the Great Wall / Jin Lei Architecture Adjustable grating. Image © Bohong Zhai
  • Architects: Jin Lei
  • Location: Huailai, China
  • Other Participants : Shijun Jin, Zhicai Yang, Zhenjun Zhu, Kailu Li
  • Area: 229.0 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Bohong Zhai, Lei Jin
%E5%9B%BE02-%E8%83%BD%E5%A4%9F%E4%BF%AF%E8%A7%86%E6%9D%91%E8%90%BD%E7%9A%84%E6%96%B0%E5%BB%BA%E5%BB%BA%E7%AD%91-New_building_overlooking_the_village A House Near the Great Wall / Jin Lei Architecture New construction overlooking the village. Image © Lei Jin

Text description supplied by way of the architects. The construction is positioned in the small mountain village in northern China, The village was once an army the town in Ming and Qing dynasty, part of Great Wall could also be in those village. Our website is at the foot of the Great Wall, at the most sensible of the village.   

%E5%9B%BE03-%E5%8C%80%E8%B4%A8%E7%9A%84%E7%AB%8B%E9%9D%A2%E8%B0%8B%E6%B1%82%E5%BB%BA%E7%AD%91%E6%B6%88%E9%9A%90%E4%BA%8E%E6%9D%91%E8%90%BD-elevation_of_new_building A House Near the Great Wall / Jin Lei Architecture elevation of latest construction. Image © Lei Jin
%E5%9B%BE30-%E5%89%96%E9%80%8F%E8%A7%86%E5%9B%BE-section A House Near the Great Wall / Jin Lei Architecture Section
%E5%9B%BE13-%E4%BF%AE%E5%A4%8D%E7%9A%84%E4%BC%A0%E7%BB%9F%E5%BB%BA%E7%AD%91%E4%B8%8E%E6%96%B0%E5%BB%BA%E5%BB%BA%E7%AD%91%E9%9D%A2%E5%AF%B9%E9%9D%A2-new_and_old_face_to_face A House Near the Great Wall / Jin Lei Architecture new and previous head to head. Image © Lei Jin

The previous space was once inbuilt 1980s, Which we determined to stay, The previous space in the center of the website, only some meters from the Great Wall, and 10 meters from the south aspect. This brings tricky for the amendment.

%E5%9B%BE20-%E4%B8%8D%E5%90%8C%E5%B1%82%E6%AC%A1%E7%9A%84%E6%9E%84%E7%AD%91%E7%89%A9-house_close_to_the_Great_Wall A House Near the Great Wall / Jin Lei Architecture space as regards to the Great Wall. Image © Lei Jin

It’s onerous to position a brand new space and a brand new backyard in 10 meters, if we will do this, we additionally misplaced panorama benefits from the top flooring. So we determined to design a facet – leaking backyard to resolve the drawback.

%E5%9B%BE15-%E6%96%B0%E5%BB%BA%E5%BB%BA%E7%AD%91%E8%BD%AC%E6%8A%98%E5%A4%84-Corner_of_the_building A House Near the Great Wall / Jin Lei Architecture Corner of the construction. Image © Lei Jin
%E5%9B%BE29-%E5%B9%B3%E9%9D%A2%E5%9B%BE-plan A House Near the Great Wall / Jin Lei Architecture Plan
%E5%9B%BE25-%E5%AE%A2%E5%8E%85%E5%AE%A4%E5%86%85%E8%B5%B7%E5%B1%85%E7%A9%BA%E9%97%B4-living_room A House Near the Great Wall / Jin Lei Architecture lounge. Image © Lei Jin

The previous space has been damaged, want to restore, We restore it in a conventional approach, handiest to switch a bit of little bit of element. The house between the previous space and the Great Wall is used as a rest room, which has a tumbler roof.’

%E5%9B%BE23-%E4%BE%A7%E5%A2%99%E7%9A%84%E9%AB%98%E7%AA%97-The_high_window A House Near the Great Wall / Jin Lei Architecture The top window. Image © Lei Jin

We construct a brand new space inside 10 meters of the south aspect of the previous space. Between the previous space and the new space, a brand new courtyard has emerged. This courtyard opens in the particular position, which we name it a “open pavilion”, it has the perfect view overlooking the village. 

%E5%9B%BE11-%E5%86%85%E9%83%A8%E9%99%A2%E8%90%BD-courtyard_view A House Near the Great Wall / Jin Lei Architecture courtyard view. Image © Lei Jin

The elevation of the new space is roofed by way of grille, this adjustable grille device additionally supply a transition zone between conventional villages and new space.

%E5%9B%BE04-%E9%99%A2%E8%90%BD%E4%B8%80%E8%A7%92%E5%90%91%E6%9D%91%E8%90%BD%E5%BC%80%E6%94%BE%E5%BD%A2%E6%88%90%E5%A4%9A%E5%8A%9F%E8%83%BD%E5%AE%A4%E5%A4%96%E7%A9%BA%E9%97%B4-the_courtyard_link_to_the__village A House Near the Great Wall / Jin Lei Architecture the courtyard hyperlink to the village. Image © Lei Jin

bTQxdcJDbVM A House Near the Great Wall / Jin Lei Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *