ANA / Christian Groß architecture


ANA_view_south ANA / Christian Groß architecture Architecture © Sebastian Schels Fotografie
  • Structural Engineering: Saban Fazlic
  • Sustainable Engineering: EZwo
ANA_view_east ANA / Christian Groß architecture Architecture © Sebastian Schels Fotografie

Textual content description supplied through the architects. Positioned on Ottobeurer boulevard within the municipality of Ungerhausen, Decrease Allgäu, the residential area, constructed at a value of €178,00zero is positioned close to the centre of the village. As a result of no native land construction plan exists for the website, development requirements have been taken from Paragraph 34 of the Development Code. 

ANA_view_terrace ANA / Christian Groß architecture Architecture © Sebastian Schels Fotografie

The construction is designed for two citizens with a residing house of 120m2. To the west, the construction is bordered through the mum or dad’s area of the buyer at the primary boulevard, whilst a small housing construction and previous farmhouses flank the opposite aspects of the website. The compact construction, comprising of a beneficiant south-west going through out of doors house, has an open flooring plan on the interior. 

ANA_view_dining1 ANA / Christian Groß architecture Architecture © Sebastian Schels Fotografie
ANA_ground_floor ANA / Christian Groß architecture Architecture Floor Ground Plan
ANA_view_entrance ANA / Christian Groß architecture Architecture © Sebastian Schels Fotografie

With the intention to manage to pay for the rooms beneficiant house, even with a limited construction footprint, the residing house is prolonged over two ranges, with the rooms at the first flooring achieving into the roof. The extra public rooms, such because the kitchen, eating and residing spaces at the side of the interior storage are all positioned at the flooring flooring. The higher flooring serves as the non-public house comprising of 2 bedrooms and a rest room. A connection between each flooring is completed throughout the open gallery within the two-story residing house. Relying on necessities, this house within the higher flooring will also be prolonged to transform a personal room.  The bushes development establishes a powerful courting to the outer house via its exactly selected openings at the flooring flooring. 

ANA_view_stairway ANA / Christian Groß architecture Architecture © Sebastian Schels Fotografie
ANA_section_2 ANA / Christian Groß architecture Architecture Phase 02
ANA_view_upper_floor1 ANA / Christian Groß architecture Architecture © Sebastian Schels Fotografie
ANA_section_1 ANA / Christian Groß architecture Architecture Phase 01

With the intention to stay throughout the tight finances, price environment friendly fabrics have been selected, bettering each the interior and outer look. Ultimate finishes or handled fabrics have been have shyed away from; as an alternative the construction is characterized through tough concrete surfaces and chippie completed maritime pine forums. A price environment friendly steel may be used for the façade which as a result wraps the interior concrete sculpture. With the darkish colour of its personal façade, the construction embeds itself within the environment of dark-painted picket facades.  This small area may smartly be offering an acceptable choice to different standard area ideas.

ANA_view_surrounding1 ANA / Christian Groß architecture Architecture © Sebastian Schels Fotografie

d0S93srHAvA ANA / Christian Groß architecture Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *