Habitat Filter / Matt Drysdale + Matt Myers + Tim Dow


20170829_DJI_0224cmyk Habitat Filter / Matt Drysdale + Matt Myers + Tim Dow Architecture © John Gollings
  • Clients: Transurban
20170829_JG_4542cmyk Habitat Filter / Matt Drysdale + Matt Myers + Tim Dow Architecture © John Gollings

Text description supplied through the architects. Designed for Transurban and positioned within the Melbournes Art precinct on an inaccessible highway off-ramp island, this primary sculptural set up supplies an built-in manner of art work paired with habitat. Solar panels energy supply some electrical energy for lights, hen bins supply safe haven for natural world,

pods_outline3_0001 Habitat Filter / Matt Drysdale + Matt Myers + Tim Dow Architecture Buildings Shapes
DIAGRAM_1 Habitat Filter / Matt Drysdale + Matt Myers + Tim Dow Architecture Capture Diagram
DIAGRAM__2 Habitat Filter / Matt Drysdale + Matt Myers + Tim Dow Architecture Filter Diagram

Steel mesh has been integrated into the bureaucracy in order that the plants can “take over” and the web page has been closely planted and no longer available to most people. Our intention at the venture was once that the bushes and planted panorama will sooner or later develop up and across the sculptures in order that they grow to be a part of the panorama versus being the important thing function. Sort of relics within the bush.

20170829_JG_4719cmyk Habitat Filter / Matt Drysdale + Matt Myers + Tim Dow Architecture © John Gollings

Habitat Filter includes a collection of ‘pods’, the biggest over 25m top, with a variety of sustainability components together with specifically designed nesting bins for birds and bats, sun panels to offset midnight lights power wishes and the usage of recycled fabrics in building.

RENDER_SITE_PLAN Habitat Filter / Matt Drysdale + Matt Myers + Tim Dow Architecture Render Site Plan
CITYLINK_LOOP9 Habitat Filter / Matt Drysdale + Matt Myers + Tim Dow Architecture Habitat Diagram
20170829_JG_0127cmyk Habitat Filter / Matt Drysdale + Matt Myers + Tim Dow Architecture © John Gollings

HPdG6MeCLgg Habitat Filter / Matt Drysdale + Matt Myers + Tim Dow Architecture

JEJE Guesthouse / skimA


skimA_JEJE%C2%A9%EC%A7%84%ED%9A%A8%EC%88%99_05_%EA%B1%B4%EB%AC%BC%EC%A0%95%EB%A9%B4 JEJE Guesthouse / skimA Architecture © Hyosook Chin
  • Architects: skimA
  • Location: Yeongju-si, South Korea
  • Lead Architects: Sejin Kim
  • Design Team: Yunseon Cho
  • Area: 186.09 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: Hyosook Chin
  • Contractor: MAGOPUS / Jiho Yoo
skimA_JEJE%C2%A9%EC%A7%84%ED%9A%A8%EC%88%99_11_%EC%95%BC%EA%B2%BD2 JEJE Guesthouse / skimA Architecture © Hyosook Chin

Text description supplied through the architects. The challenge website is positioned in 5 mins strolling distance from Yeongju teach station and on the junction between the residential space and industrial district. Although the website is assessed and take a seat at the industrial district, most commonly neighboring with single-family properties constructed within the 1970s and manufactured from concrete block.

skimA_JEJE%C2%A9%EC%A7%84%ED%9A%A8%EC%88%99_06_1%EC%B8%B5%EB%B3%B5%EB%8F%84 JEJE Guesthouse / skimA Architecture © Hyosook Chin
JEJE_plan_1F JEJE Guesthouse / skimA Architecture First Floor Plan
skimA_JEJE%C2%A9%EC%A7%84%ED%9A%A8%EC%88%99_09_%EB%82%B4%EB%B6%801 JEJE Guesthouse / skimA Architecture © Hyosook Chin
JEJE_plan_2F JEJE Guesthouse / skimA Architecture Second Floor Plan

In this context, we center of attention on slotting in between the ‘Guest-Commercial’ & ‘House-Residential’. It will give visitors a comfy environment like a space inside residential blocks whilst taking the good thing about finding close to the principle industrial highway and the station.

skimA_JEJE%C2%A9%EC%A7%84%ED%9A%A8%EC%88%99_03_%EC%A7%84%EC%9E%85%EC%A0%84%EA%B2%BD JEJE Guesthouse / skimA Architecture © Hyosook Chin

Due to the desired most ground space with 8 rooms, design targets to articulate the mass through splitting into two for making a slot as a hall area & breaking down the dimensions, through sliding two volumes for entrance backyard operating as a filter out from the street whilst yard giving a respiring area with neighbors, and through slotting interior area for offering visitors with a just right view to outdoor, just right sunlight around the rooms and pass air flow.

JEJE_section_01 JEJE Guesthouse / skimA Architecture Section 1
JEJE_section_02 JEJE Guesthouse / skimA Architecture Section 2

Pitched Roof quantity with a recessed balcony is projected out in opposition to the street to be recognizable for visitors. JEJE guesthouse isn’t crushed, however in some way that finds itself with a easy and calm glance, it’s slotting within the current setting.

skimA_JEJE%C2%A9%EC%A7%84%ED%9A%A8%EC%88%99_04_MainView JEJE Guesthouse / skimA Architecture © Hyosook Chin

1EPyExwegHY JEJE Guesthouse / skimA Architecture