Atlas Garden / Sweco Architects


Lokstallet_Tim_Merier_23 Atlas Garden / Sweco Architects Architecture © Tim Meier
  • Architects: Sweco Architects
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Lead Architects: Sidsel Wållgren
  • Different Contributors : Bonnier Fastigheter AB, Arcona
  • Undertaking 12 months: 2016
  • Images: Tim Meier
Lokstallet_Tim_Merier_02 Atlas Garden / Sweco Architects Architecture © Tim Meier

Textual content description equipped by means of the architects. The renovation of the Lokstallet block in central Stockholm remodeled an nameless construction into a contemporary place of job construction – Atlas Lawn. The land on which the construction stands conceals an ancient locomotive shed constructed along with the adjoining railway.

Lokstallet_Tim_Merier_11 Atlas Garden / Sweco Architects Architecture © Tim Meier
Floors_3_and_6 Atlas Garden / Sweco Architects Architecture 3rd + 6th flooring plans
Lokstallet_Tim_Merier_13 Atlas Garden / Sweco Architects Architecture © Tim Meier

The objective was once to create a contemporary place of job construction that would slot in with the row of high-profile constructions situated alongside the railway. The construction has been renovated to supply extraordinarily versatile floorplans for tenants. Administrative center flooring can also be divided into 4 leasable devices in regards to fireside doorways, rainy crew placement and entrances. Tenants can make a selection to have more than one non-public workplaces, an open floorplan or a mixture of the 2. One Atlas Lawn tenant selected to have a number of non-public workplaces together with a convention room and a big workforce lunchroom. Any other tenant has an open floorplan together with a convention room and quiet rooms.

Lokstallet_Tim_Merier_03 Atlas Garden / Sweco Architects Architecture © Tim Meier

The valuables was once remodeled by means of the renovation and growth into a versatile, fashionable place of job construction, with new technological answers that offer many conceivable diversifications for leased place of job areas.

Lokstallet_Tim_Merier_22 Atlas Garden / Sweco Architects Architecture © Tim Meier

The construction’s street-facing glass façade is imprinted with a development of phrases decided on from poems related to the railway – which is able to handiest be deciphered for those who stand close to the construction. The railway-facing façade has further insulation and is roofed with zinc shingles. The roof is roofed with inexperienced vegetation and, when considered from above, the construction blends in with the adjoining park.

Section Atlas Garden / Sweco Architects Architecture Phase

Within, the construction’s color scheme is inconspicuous however tough. The brightness distinction of the colors used was once moderately decided on to facilitate navigation right through the construction for folks with impaired imaginative and prescient or an another way impaired sense of course. The darkish gray doorways stand out distinctly from the white partitions. Ready rooms have distinctive flooring and wall colors. Massive numbers are painted within the stairwells to suggest flooring quantity, and each and every flooring has its personal color palette.

Lokstallet_Tim_Merier_16 Atlas Garden / Sweco Architects Architecture © Tim Meier

s7SN5aYBdkg Atlas Garden / Sweco Architects Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *