Bad Schörgau / Pedevilla Architects


56_PEDEVILLA_Bad-Schoergau_IMG_4442_GW Bad Schörgau / Pedevilla Architects Architecture © Gustav Willeit
  • Structural Guide: Pfeifer Planung
  • Acoustics: Müller BBM
  • Applied sciences: Studio Delazer, Stuppner-Frasnelli
  • Shopper: Unhealthy Schörgau
  • Overall Cubature: 1.800 m³
16_PEDEVILLA_Bad-Schoergau_IMG_4492_GW Bad Schörgau / Pedevilla Architects Architecture © Gustav Willeit

Textual content description equipped by means of the architects. The brand new construction is a part of the hidden treasure of Unhealthy Schörgau and features a cooking academy with seminar house and the “Trehs Haus”. The cooking academy sees itself as a platform to achieve an perception into the native connoisseur delicacies. The central part is the virtually five-meter-long cooking block, a monolith of gray-green native Sarner porphyry with a gross weight of 22,00zero kg.Most effective the countertop has been burnished, the opposite surfaces display the unique breakage of the stone.

42_PEDEVILLA_Bad-Schoergau_IMG_4264_GW Bad Schörgau / Pedevilla Architects Architecture © Gustav Willeit
pl%C3%A4ne_bad_sch%C3%B6rgau_-_TREHS_HAUS_0001 Bad Schörgau / Pedevilla Architects Architecture Trehs Haus Plans
50_PEDEVILLA_Bad-Schoergau_IMG_4300_GW Bad Schörgau / Pedevilla Architects Architecture © Gustav Willeit

The cooking house is hooked up to a corridor. A spiral staircase results in the seminar room above. The trend of the corridor is in line with the part of the circle. The intersections of the circles end result within the particular ceiling construction because of their star-shaped third-dimensional method. The outer façade has the similar geometric foundation however with out the “stars”. The interiors have been utterly coated with manually limed spruce and hemp.

26_PEDEVILLA_Bad-Schoergau_IMG_4202_GW Bad Schörgau / Pedevilla Architects Architecture © Gustav Willeit

The Timber “global of fragrances” understands itself as a competence middle and contains more than a few care product traces. The goods are created at the foundation of native traditions, in shut reference to where and other folks. The showroom extends as an open house over two flooring, the basement is stuffed with laboratory and warehouse. The decoration creates a connection to the native custom: easy and but beneficiant, with out frills and but of a easy, quiet ornament.

11_PEDEVILLA_Bad-Schoergau_IMG_4477_GW Bad Schörgau / Pedevilla Architects Architecture © Gustav Willeit

z_D-hTwVa_w Bad Schörgau / Pedevilla Architects Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *