Forever House / Wallflower Architecture + Design


Forever_House__(5) Forever House / Wallflower Architecture + Design Architecture © Marc Tey Pictures
  • Construction: Gabriel Goh, GCE Consulting Engineers
  • M&E: June, PCA Consulting Engineers
  • Qs: Jerry Yow, WS Surveyorship Pte Ltd
  • Panorama: Daniel Sim, Nyee Phoe Flower Lawn Pte Ltd
  • Copywriters: Yong Mien Huei & Cecil Chee
Forever_House__(33) Forever House / Wallflower Architecture + Design Architecture © Marc Tey Pictures

Textual content description equipped through the architects. Our shoppers sought after to construct their dream space; a space that will be their definitive circle of relatives house. It needed to have an city presence whilst having an open but safe external house with enough privateness from the road. With a no expense to be spared mandate, the architect used to be given a big wish-list that integrated a 6-car storage and a 25m lengthy pool.

Concept_Sketch Forever House / Wallflower Architecture + Design Architecture Thought Comic strip

The increased plot sits 4m above the road degree and is surrounded through dense residential construction. The eventual answer comes from a reconciliation of inherent constraints with alternatives embedded throughout the website online and program. A visually heavy base platform is expressed through slate-covered terraced planters. Two distinct cantilevered volumes shape the visual massing and embracing wings of the home which might be driven to the city set-back limits of the website online.

Forever_House__(16) Forever House / Wallflower Architecture + Design Architecture © Marc Tey Pictures

The separated volumes are hooked up through a central flow core. A 3-sided courtyard is shaped from the residual house between the volumes. A pitcher raise and see-through staircase that winds across the clear shaft vertically attach the more than a few programmatic parts. The outside facade is cladded in beige & silver travertine and contrasted with black basalt stone. Horizontal aluminum fins supply solar shading and supply a modicum of privateness from the road and the adjoining homes.

Forever_House__(27) Forever House / Wallflower Architecture + Design Architecture © Marc Tey Pictures

The enjoy on access into the subterraneous storage is personal and cocooned from the outside. The stone and fabrics throughout the storage are cave-like however the procession to the principle front additional in unearths textural adjustments within the architectural finishes, revealing easy honed travertine partitions and flooring. The doorway lobby ends up in a walk-in wine cellar and a big leisure cum video games room. Naturally, the doorway additionally leads one upwards to the following degree, and the perspectives increase outwards and upwards however are centered at the unmarried Frangipani tree floating within the central courtyard.

Forever_House__(25) Forever House / Wallflower Architecture + Design Architecture © Marc Tey Pictures

A very important function of this floating planter in the course of the swimming pool is that still lets in sunlight and herbal air flow to the basement storage beneath. The principle dwelling and eating spaces are in this first tale degree. Underneath are the storage and the leisure den, the place friends and family come in combination. The second one tale homes the entire bedrooms and a non-public find out about. The highest ground has an out there roof deck and lawn, offering a boundless, alfresco house that overlooks the encircling group and has perspectives of town within the distance.

Forever_House__(20) Forever House / Wallflower Architecture + Design Architecture © Marc Tey Pictures

_fmvyWXACVo Forever House / Wallflower Architecture + Design Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *