Granada House / Estúdio HAA!


CASA_NOVA_GRANADA_-_HAA_-_FOTO-9 Granada House / Estúdio HAA! Architecture © Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia
  • Architect: Estúdio HAA!
  • Localization: Nova Granada – São Paulo, 15440-00zero, Brasil
  • Architect In Price: Homã Alvico
  • Space: 285.zero m2
  • Venture 12 months: 2017
  • Photographer: Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia, Courtesy of Estúdio HAA!
  • Collaborator: Marcela Céspedes, Luiza Andrade
  • Venture Execution: Felipe Zevoli
CASA_NOVA_GRANADA_-_HAA_-_FOTO-6 Granada House / Estúdio HAA! Architecture © Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia

Textual content description equipped by way of the architects. This area situated at Nova Granada, a town situated at roughly 500km of São Paulo town (Brazil), used to be design by way of Estúdio HAA!. It respects some ideas to begin with established, some relative to the studio’s manufacturing, and a few to the customer’s personal tastes.

CASA_NOVA_GRANADA_-_HAA_-_FOTO-22 Granada House / Estúdio HAA! Architecture © Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia

From the principals of Estúdio HAA!, comes the frank and beneficiant communique with the outside, abundance of herbal illumination and air flow. And discouragement to radical adjustments at the web page’s topography, at all times when conceivable we seek to deal with the pre-existential traits. Each to steer clear of technical problems, prices and scale back the affect of the brand new implantation.

CASA_NOVA_GRANADA_-_HAA_-_FOTO-23 Granada House / Estúdio HAA! Architecture © Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia

On this venture, the web page used to be already all plan, fruit of the making plans of the allotment made centuries in the past, we searched to switch the unique unevenness to the sunshine block’s roof, as a way to simulate the herbal terrain reflected, in the meantime the ground degree stays consistent in all the terrain.

PLANTA_01 Granada House / Estúdio HAA! Architecture Flooring flooring plan
PLANTA_02 Granada House / Estúdio HAA! Architecture First flooring plan

From the shoppers come the requests to make use of double ceiling peak at the social space, and a large balcony to be able to town’s rural zone, past the fundamental program of compartments.

CASA_NOVA_GRANADA_-_HAA_-_FOTO-13 Granada House / Estúdio HAA! Architecture © Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia

The venture is split in 3 blocks. The primary, the inflexible block, containing: TV room and bathroom on the first flooring; rooms, toilets, house place of job and balcony at the second one flooring. This block used to be made in bolstered concrete, with a few inverted beams, giant gaps, and small slabs plans overhanging. The get right of entry to stair to the second one flooring is made bolting customized metal portions with the superposition of wood steps, the facet coverage of the stair used to be made with metal cables that comer from the stairs and rises to the ceiling slab.

CASA_NOVA_GRANADA_-_HAA_-_FOTO-33 Granada House / Estúdio HAA! Architecture © Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia

The second one block, the sunshine block, which comprises the dinner and front room with a connection to the facet lawn, used to be made with steel construction and glass. The purpose used to be to permit an integration with the lawn, making the bounds between the internal/external extra delicate, for occasions the lawn enters the lounge and occasions you’ll have dinner on the lawn. The block’s roofing additionally collaborates to create an environment of external house, with a beneficiant herbal mild, enjoy of rain and leaf’s rustles.

CASA_NOVA_GRANADA_-_HAA_-_GIF-01 Granada House / Estúdio HAA! Architecture Gif. Symbol Cortesia de Estúdio HAA!

Proper after the sunshine block is located the primary suite on the floor flooring, that used to be one of the vital shoppers requests: don’t want to stroll up the steps after they sought after. This suites additionally comprises a integration with the outside house.
On the external space there’s a pool area that comprises provider space, rest room and a front room with barbeque house, fronting the pool and lawn.

CASA_NOVA_GRANADA_-_HAA_-_FOTO-5 Granada House / Estúdio HAA! Architecture © Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia
CASA_NOVA_GRANADA_-_HAA_-_FOTO-29 Granada House / Estúdio HAA! Architecture © Evandro Nunes de Oliveira – Bevah Fotografia

o7U8dMBhcns Granada House / Estúdio HAA! Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *