Naiipa Art Complex / Stu/D/O Architects


Naiipa_01 Naiipa Art Complex / Stu/D/O Architects Architecture © Pirak Anurakyawachon
  • Architects: Stu/D/O Architects
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Crew Contributors: Apichart Srirojanapinyo, Chanasit Cholasuek, Adrian Smiths, Chompunuch Vanichayanguranon, Pitchaya Kointarangkul
  • Space: 2400.Zero m2
  • Undertaking 12 months: 2016
  • Pictures: Pirak Anurakyawachon
  • Panorama Architect: Box Panorama Studio
  • Lights Clothier: Siriluck Chinsaengchai
  • Identification Clothier: KK Rakitawan
  • Structural Engineer: B.N.G. Engineering
  • Mechanical Engineer: MEE Experts
  • Experts: Chanin Limapornvanich
  • Contractor: Sittanant
Naiipa_26 Naiipa Art Complex / Stu/D/O Architects Architecture © Pirak Anurakyawachon

Textual content description supplied by means of the architects. Naiipa (Actually approach ‘Deep within the Woodland’) is a blended use mission consisted of an Artwork Gallery, Sound Recording Studio, Dance Studio, Eating places, Espresso Stores, and Workplace Areas. It’s situated on Sukhumvit 46, a small side road that connects Rama Four highway to Phrakanong BTS Station on Sukhumvit highway. The mission is called after the idea that of concealing the structure within the woodland because the imaginative and prescient of greenery is expanded by means of the use of reflective glass throughout.

Naiipa_24 Naiipa Art Complex / Stu/D/O Architects Architecture © Pirak Anurakyawachon
Naiipa_39 Naiipa Art Complex / Stu/D/O Architects Architecture Axonometric
Naiipa_20 Naiipa Art Complex / Stu/D/O Architects Architecture © Pirak Anurakyawachon

Upon arrival, guests are greeted with the mission’s major characteristic and motive force in design, a teams of huge, pre-existing bushes in its middle. From the very starting, the objective of Naiipa has been to create structure that seamlessly co-exist with the bushes, offering a calm and galvanizing artwork neighborhood for each its occupants and guests. 

Naiipa_25 Naiipa Art Complex / Stu/D/O Architects Architecture © Pirak Anurakyawachon

With a purpose to satisfy the two,00Zero-square-meter workplace and retail programmatic requirement of the mission, the principle purposes are divided into two to major plenty which bounded the web site, leaving the principle tree courtyard as a loose open area.  Construction A was once designed to be an elongated 2-story horizontal construction, permitting daylight to succeed in the present Red Trumpet Tree, protecting its enlargement whilst growing an atmospheric courtyard for the construction’s occupant.  To distinction the horizontal type of Construction A, Construction B is a vertically oriented Four-story construction.  The 2 major plenty are then hooked up in combination by means of multi-level sculptural terraces that intertwine itself between the present bushes, leaving all of the bushes untouched.

Naiipa_15 Naiipa Art Complex / Stu/D/O Architects Architecture © Pirak Anurakyawachon
Naiipa_16 Naiipa Art Complex / Stu/D/O Architects Architecture © Pirak Anurakyawachon
Naiipa_13 Naiipa Art Complex / Stu/D/O Architects Architecture © Pirak Anurakyawachon

The structural design for the mission was once additionally performed in appreciate and attention to the present bushes.  The 2 major constructions are built with conventional concrete construction with a view to handle the structural integrity of the serve as spaces.  In the meantime, within the central open area house the place the bushes most commonly congregate, metal constructions have been presented.  The shift in structural device is because of the construction’s shut proximity to the greenery, the place the usage of mortar may harm the present bushes, thus by means of the use of metal construction, the chance of contamination is decreased.  As well as, metal construction supplies extra flexibility in navigating the development across the increasing tree branches. 

Naiipa_33 Naiipa Art Complex / Stu/D/O Architects Architecture Element

3 several types of glazing: reflective, translucent, and clear, along side the rhythmic folding trend of the façade, are applied to hyperlink the structure to the encompassing city context stipulations, because it steadily transforms the structure and in any case vanishes into nature.  The east façade, which faces the road, is a translucent double façade, serving to to filter out and scale back warmth flowing into the construction.  Moreover, because the translucent façade strikes against the doorway, its easy floor starts to fold, alluding to the woodland inside, because the trend mimics the dancing shadows casted by means of daylight because it filters throughout the tree canopies.  As soon as within, the internal architectural façade and the floating “Hen Nest” Gallery cladded in reflective glass turns out to dissolve and disappear among the bushes.  It’s this impact of being utterly surrounded by means of bushes that which inspires the sensation of really being Naiipa.

Naiipa_12 Naiipa Art Complex / Stu/D/O Architects Architecture © Pirak Anurakyawachon

ZMAUuLT-zdA Naiipa Art Complex / Stu/D/O Architects Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *