NANZER Building / V + Arquitectura


VMAS_ARQUITECTURA_ph_G_Viramonte-7701-Editar NANZER Building / V + Arquitectura Architecture © Gonzalo Viramonte
  • Architects: V + Arquitectura
  • Location: Pueyrredón, Santiago del Estero &, Villa Mercedes, San Luis, Argentina
  • Architects In Charge: Maria Eugenia Scardino, Arch Antonella Lepore, Manuel Gonzalez Gola, Sebastian Carrasco, Guillermo Pereira
  • Area: 1850.0 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Gonzalo Viramonte
  • Constructor: Mas Obras S.R.L
VMAS_ARQUITECTURA_ph_G_Viramonte-8245-Editar NANZER Building / V + Arquitectura Architecture © Gonzalo Viramonte

Text description supplied via the architects. The development is located in a zone very with reference to the central house of town, on Pueyrredón Street, the place the low-rise particular person housing in a consolidated group prevails. The structure does now not fake to be refined, however easy and fearful with the group itself, for that it takes the surroundings and generates a discussion with it.

VMAS_ARQUITECTURA_ph_G_Viramonte-8437 NANZER Building / V + Arquitectura Architecture © Gonzalo Viramonte
CORTE NANZER Building / V + Arquitectura Architecture Section
VMAS_ARQUITECTURA_ph_G_Viramonte-8030 NANZER Building / V + Arquitectura Architecture © Gonzalo Viramonte

To accomplish that hyperlink, conventional and well known fabrics as brick, steel sheet and urban, had been used on façade. The proposal is armed in two volumes, those are articulated by way of a vertical movement core (a boost and semi-covered stairs) that at the side of a big vacuum ensure gentle and air flow to the entire.

VMAS_ARQUITECTURA_ph_G_Viramonte-8069-Editar NANZER Building / V + Arquitectura Architecture © Gonzalo Viramonte

Four residences in keeping with flooring, expand a complete of five flooring of housing plus a baseboard that comprises the pedestrian front, eight lined garages and the game and place of abode house. In each volumes the personal spaces are arranged within the heart with suspended white plaster ceilings (bedrooms) whilst the social spaces are positioned on the back and front , with strengthened concrete slabs (front room) producing just right move air flow in all gadgets.

VMAS_ARQUITECTURA_ph_G_Viramonte-8378-HDR-Editar NANZER Building / V + Arquitectura Architecture © Gonzalo Viramonte
2DO___3ER_PISO NANZER Building / V + Arquitectura Architecture Second Floor and Third Floor Plan
VMAS_ARQUITECTURA_ph_G_Viramonte-8213-Editar NANZER Building / V + Arquitectura Architecture © Gonzalo Viramonte

We designed the façade from a technical side somewhat than a classy seek. The vertical parasols satisfy a double serve as, they guard the west orientation and grant dynamism to the façade. The middle of apple is used as a space of game, this has a small longitudinal pool that at the side of the fairway house make an city pause.

VMAS_ARQUITECTURA_ph_G_Viramonte-7709-HDR-Editar NANZER Building / V + Arquitectura Architecture © Gonzalo Viramonte

Gl_nJUGgdPM NANZER Building / V + Arquitectura Architecture