Pam & Paul’s House / Craig Steely Architecture


2_bradley_steely__pam_paul_5a_copy Pam & Paul's House / Craig Steely Architecture Architecture © Darren Bradley
1_bradley_steely_pam_and_paul_10b_r3_copy Pam & Paul's House / Craig Steely Architecture Architecture © Darren Bradley

Textual content description supplied through the architects. The home floats within the cover of a dense oak grove within the foothills of the Santa Cruz Mountains simply west of Silicon Valley. The conceptual thought got here obviously and briefly—go with the flow a tumbler field within the leaves of the bushes on two trunk-like columns, disrupting as few oaks as conceivable. The dense tree cover provides the chance to construct an entire glass-walled space, secure from the direct rays of the solar, but full of dappled daylight.

15_bradley_steely_pam_and_paul_21a_copy Pam & Paul's House / Craig Steely Architecture Architecture © Darren Bradley
Costa_Plan01 Pam & Paul's House / Craig Steely Architecture Architecture Primary Degree Plan
13_bradley_steely_pam_and_paul_28b_copy Pam & Paul's House / Craig Steely Architecture Architecture © Darren Bradley

A bridge of metal grating connects grade to the rooftop of local grasses. An commentary deck sits within the grass box in conjunction with a storage/lobby of zinc panels and replicate glass. Daylight funnels down throughout the lobby into the residing stage. The principle residing house is cantilevered into the tree cover whilst bedrooms, toilets, carrier, and garage are situated at the back of a protracted wall of cabinetry alongside the hillside. Distinct areas (the lounge, the administrative center, and the kitchen) are delineated spatially within the open plan through sinking them into the concrete flooring.

4_bradley_steely__pam_paul_3a_copy Pam & Paul's House / Craig Steely Architecture Architecture © Darren Bradley

Those areas are additional delineated through a subject material. Within the sunken administrative center, all surfaces— ground, table, cabinetry— are milled from a unmarried slab of Chinese language pistachio. The sunken front room is full of 144 sq. feet. of B&B Italia’s “Tufty time” settee elements. Within the kitchen/eating room, a 22 feet lengthy counter of white composite quartz continues the kitchen paintings floor into the eating desk. Within the ceiling, flush fixed LED strips to indicate those zones. Robust geometric strains of sunshine, paying homage to a Dan Flavin sculpture, are obviously visual from the outdoor taking a look up throughout the leaves. 

8_bradley_steely__pam_paul_18c_copy Pam & Paul's House / Craig Steely Architecture Architecture © Darren Bradley
Costa_Section03 Pam & Paul's House / Craig Steely Architecture Architecture Segment
11_bradley_steely__pam_paul_22a_copy Pam & Paul's House / Craig Steely Architecture Architecture © Darren Bradley

5f8wnnhm7Xs Pam & Paul's House / Craig Steely Architecture Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *