Scavenger Studio / Eerkes Architects + Olson Kundig


11015_00_Scavenger_Hut_N19 Scavenger Studio / Eerkes Architects + Olson Kundig Architecture © Benjamin Benschneider
  • Contractor: Schuchart/Dow
11015_00_Scavenger_Hut_N5 Scavenger Studio / Eerkes Architects + Olson Kundig Architecture © Benjamin Benschneider

Textual content description supplied by way of the architects. Scavenger Studio is a 693-square-foot studio designed for an artist/activist. The little construction is located within the woods in rural Washington state and was once constructed the use of as a lot free-cycled subject material as conceivable. Scavenged fabrics—starting from cabinetry to crops—have been salvaged from properties slated to be demolished.

11015_00_Scavenger_Hut_N8 Scavenger Studio / Eerkes Architects + Olson Kundig Architecture © Benjamin Benschneider

The kitchen and dwelling space occupy the bottom degree of the double-height inner, whilst a floor-to-ceiling window-wrapped snoozing loft, available by way of a metal staircase, supplies perspectives of the woodland. A panel subsequent to the mattress drops down, opening the room at once to its environment.

Scavenger_Studio_plan_level_1_0001 Scavenger Studio / Eerkes Architects + Olson Kundig Architecture Decrease Ground Plan
Scavenger_Studio_section_0001 Scavenger Studio / Eerkes Architects + Olson Kundig Architecture Segment
Scavenger_Studio_plan_level_2_0001 Scavenger Studio / Eerkes Architects + Olson Kundig Architecture Higher Ground Plan

The studio sits gentle at the land, resting on a easy, six-footed basis which additionally helped to restrict development prices. The facade is clad in T1-11 plywood, which was once charred by way of the landlord to succeed in the specified tonal price.

11015_00_Scavenger_Hut_N15 Scavenger Studio / Eerkes Architects + Olson Kundig Architecture © Benjamin Benschneider

The outside additionally contains painted HardiePanel. Kitchen cupboards have been stored from a space the contractor was once demolishing. The ground is masonite, the ceilings are plywood, and the partitions are drywall. Polycarbonate panels have been used for clerestory home windows.

11015_00_Scavenger_Hut_N17 Scavenger Studio / Eerkes Architects + Olson Kundig Architecture © Benjamin Benschneider

IdX_SIGuF00 Scavenger Studio / Eerkes Architects + Olson Kundig Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *