Stair-Case Malasaña / Mariana de Delás + Marcos Duffo


Stair-Case_Malasa_MarianadeDelas_MarcosDuffo1 Stair-Case Malasaña / Mariana de Delás + Marcos Duffo Architecture © Imagen Subliminal
Stair-Case_Malasa_MarianadeDelas_MarcosDuffo4 Stair-Case Malasaña / Mariana de Delás + Marcos Duffo Architecture © Imagen Subliminal

Text description supplied by way of the architects. Stair-Case Malasaña is the results of an exploration on learn how to develop up in altitude the usage of the minimal plan house while the usage of the staircase because the generator for complementary actions. The consumer owned a 46squaremeter condominium with a small ladder as much as the attic which was once unventilated and humid and most effective used for insulation and garage. The proposal was once to support this space by way of opening it to the principle room and use it as an additional bed room for visitors.

Stair-Case_Malasa_MarianadeDelas_MarcosDuffo8 Stair-Case Malasaña / Mariana de Delás + Marcos Duffo Architecture © Imagen Subliminal
Stair-Case_Malasa_MarianadeDelas_MarcosDuffo12 Stair-Case Malasaña / Mariana de Delás + Marcos Duffo Architecture Refurbished Layout Plan
Stair-Case_Malasa_MarianadeDelas_MarcosDuffo2 Stair-Case Malasaña / Mariana de Delás + Marcos Duffo Architecture © Imagen Subliminal

Creating a brand new connection between the principle space and the lofted most sensible house turns into the central factor of the mission because it is helping remedy other problems on a unmarried stroke. The ensuing staircase is on the similar time an extensión of the minuscule toilet, a low TV stand, a top desk, an increased studio for a table and a small exhibition house. The massive metal items have been welded within the store and taken in to be assembled on web page, thus taking into consideration a degree of precisión extra similar to a large piece of furnishings than a stair.

180202_Mariana_Delas_Reforma_Hernan_Cortes_Gif_002 Stair-Case Malasaña / Mariana de Delás + Marcos Duffo Architecture

White lackered 3cm metal bars give the ensemble a light-weight really feel, whilst skinny crimson metal landings and steps appear to glide on their approach up. The door to the toilet is in part hid by way of a perforated metal plate that separates it from the principle residing space. All the condominium home windows being at the similar wall, it was once necessary to cut back forged walls so as to maintain a just right air flow and an optimum achieve of daylight.

180202_Mariana_Delas_Reforma_Hernan_Cortes_Gif_004 Stair-Case Malasaña / Mariana de Delás + Marcos Duffo Architecture

Reclaimed free-standing wood doorways with translucid glass and a wood sliding door permit for a really perfect flexibility of use and other plan configurations, thus bringing in herbal mild to the bed room and kitchen. To counter the small scale of the condominium and steer clear of a confined really feel, all partitions and flooring are painted white. A big metal planter hung at the out of doors of the principle window extends the internal house past the facade and mask the view from the very close to neighbors. In the kitchen house, the splashboard is changed with a replicate so to be capable of see the window when cooking.

180202_Mariana_Delas_Reforma_Hernan_Cortes_Gif_001 Stair-Case Malasaña / Mariana de Delás + Marcos Duffo Architecture

IWDM9kFT0yI Stair-Case Malasaña / Mariana de Delás + Marcos Duffo Architecture