Studio House KSG / Hernández Silva Arquitectos


_ML_2246_OPC_1 Studio House KSG / Hernández Silva Arquitectos Architecture © Carlos Díaz Corona / Fernanda Leonel
  • Development: Hernández Silva Arquitectos; Jorge Luis Hernández Silva / Ing. Luis Armando Castellanos Sáinz
  • Construction: Eng. Álvaro Vallejo Narvaez
_ML_2212 Studio House KSG / Hernández Silva Arquitectos Architecture © Carlos Díaz Corona / Fernanda Leonel

Textual content description supplied by means of the architects. The challenge departs from two primary parts: the web site and its customers. The development is positioned in an outdated colony within Guadalajara the place abnormal landscapes amongst other ranges ocurre to shape small canyons which dominate the realm. The bottom has an oblong shape the place the road is positioned in entrance and a canyon is positioned against the again the place an enormous tree is positioned one stage under the road. The home used to be designed to succeed in two primary makes use of: a studio and a house; it used to be very in moderation deliberate because the customers have Jap roots so its customs have been regarded as and revered. 

_ML_2255 Studio House KSG / Hernández Silva Arquitectos Architecture © Carlos Díaz Corona / Fernanda Leonel

The studio is positioned above the storage, and is characterised by means of an excessively beneficiant area between ground; the opposite quantity (in white colour) refers back to the space allotted in two ranges the place the social área, positioned under, embraces a double peak terrace and lets in to obtain safe haven from the nice tree that already existed within the web site; bedrooms are positioned on the second one flooring attached to the studio mezzanine by means of a small hallway.

_ML_2145 Studio House KSG / Hernández Silva Arquitectos Architecture © Carlos Díaz Corona / Fernanda Leonel
PLANTA_BAJA Studio House KSG / Hernández Silva Arquitectos Architecture Flooring Ground Plan
_ML_2352 Studio House KSG / Hernández Silva Arquitectos Architecture © Carlos Díaz Corona / Fernanda Leonel

The idea that is split into 3 components: the construction of the construction, its serve as, and its shape. The serve as should independently reply to the stream of the areas which in flip are attached by means of two gen kan (Jap conventional access área); one positioned throughout the storage and the opposite one by means of the road stage to obtain the entire guests resulting in a impartial part lined by means of wooden and vinculated to the central internal backyard that coexists with the entire actions of the home. 

_ML_2187 Studio House KSG / Hernández Silva Arquitectos Architecture © Carlos Díaz Corona / Fernanda Leonel

The construction used to be solid respecting a base beam “H” of 35×35 which assembles the packing containers and lets in giant open areas to ocurre for each volumes (black and white) lined by means of a corrugated sheet.

_ML_2206 Studio House KSG / Hernández Silva Arquitectos Architecture © Carlos Díaz Corona / Fernanda Leonel

0jykmVN6xg8 Studio House KSG / Hernández Silva Arquitectos Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *