Tag Archives: benedek

Refurbishment of the Maisonette Apartment in Bratislava / Lang Benedek Associated Architects


03_foto-studio-flusser-LANG-BENEDEK-ASSOCIATED-ARCHITECTS-2018 Refurbishment of the Maisonette Apartment in Bratislava / Lang Benedek Associated Architects Architecture © studio flusser
07_foto-studio-flusser-LANG-BENEDEK-ASSOCIATED-ARCHITECTS-2018 Refurbishment of the Maisonette Apartment in Bratislava / Lang Benedek Associated Architects Architecture © studio flusser

Text description supplied via the architects. Refurbishment of the maisonette, which is a part of a fifteen-year-old building in Dúbravka Bratislava, was once a problem – rising larger, since the investor, representing a five-member circle of relatives, demanded the reconstruction to be radical. Attention and biggest care was once subsequently dedicated to shared areas, their most development or even expansion.

01_foto-studio-flusser-LANG-BENEDEK-ASSOCIATED-ARCHITECTS-2018 Refurbishment of the Maisonette Apartment in Bratislava / Lang Benedek Associated Architects Architecture © studio flusser

To the commonplace phase, a big terrace with a space of nearly two thirds of the condominium and firstly available handiest from two rooms on the higher degree, was once newly incorporated via the addition of a gallery. This platform serves as a library and stress-free studying area, in addition to a place of parental keep an eye on over the area under at the similar time. The form of the bookshelf freely follows the silhouette of a sloping ceiling of the condominium on the best ground. Translucent sun shades on the higher lever don’t difficult to understand, however melt and diffuse the incoming mild in order that it’s delightful within, even if an individual is drained via the out of doors view.

LANG-benedek-ModelFINAL Refurbishment of the Maisonette Apartment in Bratislava / Lang Benedek Associated Architects Architecture Plan

The central motif of the inner is a cushy portray of mild and shadow, supported via a visible rhythm – each composed of the fabrics and colors. The basis is made of finely tuned surfaces in white, gray, beige tones, equivalent to herbal linoleum or wall with a clay glance. The sparsely selected counterpoints of the painted calm are the anthracite circle of a slate eating desk and two deep-blue orthogonal parts (each items via Patricia Koyšová): an artistically handled TV cupboard  and a portray on the reverse wall. The impact of tinted-colour tones may be mirrored in the delicate woodwork design of the personalized garage areas. The most use of the front corridor, the minimalistic design of the closet or the flush-fitting doorways in the wall of lounge are in the background of the house fixtures geometry.

11_foto-studio-flusser-LANG-BENEDEK-ASSOCIATED-ARCHITECTS-2018 Refurbishment of the Maisonette Apartment in Bratislava / Lang Benedek Associated Architects Architecture © studio flusser

Vertical spruce slats play right here in more than a few eventualities the position of a décor, railing or cladding, improving the peak of the maisonette and the verticality of the condominium composition, they constitute one of the maximum expressive aesthetic architectural interventions. The sublime kitchen block, like different primary garage areas, is tailored with handle-less push-to-open cupboards and drawers. The intention was once to reach a natural influence of the monochromatic floor geometrically damaged down via the hole strains. Black metal joinery of the slats, black lighting fixtures and lampshades, in addition to chairs or the library are then different geometric, nearly graphic, inputs akin to the transparent idea of delicate strains.

02_foto-studio-flusser-LANG-BENEDEK-ASSOCIATED-ARCHITECTS-2018 Refurbishment of the Maisonette Apartment in Bratislava / Lang Benedek Associated Architects Architecture © studio flusser

GyQn-kzrxXY Refurbishment of the Maisonette Apartment in Bratislava / Lang Benedek Associated Architects Architecture