Tag Archives: blanchard

Gabi James LA / Blanchard Fuentes


31713-GJRestaurant Gabi James LA / Blanchard Fuentes Architecture © Deborah Fuentes & Frank Lee
  • Architects: Blanchard Fuentes
  • Location: Los Angeles, CA, United States
  • Design Team: Blanchard Fuentes: Erik Blanchard Assoc. AIA, Deborah Fuentes, Ana Henton, Crystal Huang.
  • Interior: Ana Henton
  • Engineering: Pacific Coast Struc. Engineering
  • Area: 3500.zero ft2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Deborah Fuentes & Frank Lee
31715 Gabi James LA / Blanchard Fuentes Architecture © Deborah Fuentes & Frank Lee

Text description equipped by means of the architects. Signaled by means of Rivera Village’s multi-year, construction plan, the eating established order officially referred to as Zazou was once to be rebranded and re-thought in anticipation of the upscale meals tendencies speedy drawing near the world.

31719-InteriorElevati Gabi James LA / Blanchard Fuentes Architecture © Deborah Fuentes & Frank Lee

The current retailer entrance, a classically derived 2 storied arcade could be stripped all the way down to framing and retro-fit for expansive openings on the flooring ground with a suspended ‘trees’ curtain enclosing the higher. 

32785 Gabi James LA / Blanchard Fuentes Architecture Axonometry

A prefabricated wearing machine of bolt-able metal struts and CNC milled aluminum girders was once designed to droop the brand new floor out from the present development line. Tension-able metal tie-rods, connecting those programs would maintain all related vertical and lateral loading produced by means of the brand new design.

31733-Millwork Gabi James LA / Blanchard Fuentes Architecture © Deborah Fuentes & Frank Lee

Responding to the towns name for stroll boulevard vibrancy on all new design proposals, we believed the brand new facade will have to play basically the function of communicator on the boulevard interface whilst providing a extra non-public venue above. We labored at the frequency of the member to succeed in this, spacing each and every cedar stave 1/2 distance excluding one any other. Increased surfaces supposed extra reflectivity and shadow from southerly solar publicity whilst the spacing allowed for progressed air flow into the distance.

32784-FloorPlan Gabi James LA / Blanchard Fuentes Architecture Floor plan

The inside of the bottom ground was once crafted in collaboration with clothier Ana Henton. Bronzed metal and white oak have been decided on as the principle architectural finishes for sturdiness and a time-honored aesthetic. A big, multi-unit pocket door divides the principle eating ground from the out of doors patio, whilst a continuing glass front is ready again from the present wall line.

This is the brand new face of Gabi James Restaurant.

uAJP2JvDvEM Gabi James LA / Blanchard Fuentes Architecture