Tag Archives: branch

Southern Branch of Taiwan Palace Museum / KRIS YAO | ARTECH


18_Palace_Museum_Southern_Branch_Arial_view_close_up Southern Branch of Taiwan Palace Museum / KRIS YAO | ARTECH Architecture © Shawn Liu Studio
  • Architects: KRIS YAO | ARTECH
  • Location: No. 888, Gugong Boulevard, Taibao City, Chiayi County, Taiwan
  • Lead Architects: Kris Yao
  • Project Principle: Kuo-Chien Shen
  • Project Manager: Winnie Wang
  • Project Supervisor: Glen Lu, Jun-Ren Chou, Tien-Yu Lo
  • Design Team: Chien-Yi Wu, Lien-Tang Chen, Jake Sun, Frank Lu, Ting-Tseng Shen, Wen-Li Liu, Ting-Fung Ho, Wen-Ling Liao, Miya Yu
  • Inspection Team: Calvin Chen, Yi-Seng Tsai, Jui-Hung Lin, Stanley Liu, Bruce Wu, Jason Lin, Yun-Yi Wang, Hui-Ting Yu, Sam Chuang, Chu-Chun Chang, Hui-Ling Lee、Dawson Hung, Sam Chang, Yi-Ti Tsai, Yu-Ching Chen
  • Area: 38332.69 m2
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Shawn Liu Studio, KyleYu, Jeffrey Cheng, Commonwealth Publishing Group
  • Structural Consultants: King – Le Chang & Associates
  • Plumbing, Electrical & Fire Protection: Majestic Engineering Consultants Inc.
  • Hvac Consultants: I. S. Lin & Associates Consulting Engineers
  • Landscape Consultants: CNHW Planning and Design Consultant TOPO Design Group
  • Building Physics Consultants: ARUP
  • Façade Consultants: maRco façade Studio
  • Lighting Consultants: Chroma 33 Architectural Lighting Design
  • Green Architecture Consultants: Taiwan Green Architecture
  • Landscape Bridge Design And Inspection Collaborator: T. Y. Lin Taiwan Consulting Engineers, Inc.
  • Building And Landscape Contractor: Lee Ming Construction Co., Ltd.
  • Building Structure: Steel Structure, Reinforced Concrete
  • Exterior Materials: Cast Aluminum Disk, Glazed Curtain Wall, Low-E Glass, Mosaic Tile
  • Landscape Bridge Contractor: Hua Chou Construction Co., Ltd.
03_Palace_Museum_Southern_Branch_Arial_view-close_up Southern Branch of Taiwan Palace Museum / KRIS YAO | ARTECH Architecture © KyleYu

Text description equipped via the architects. Composed of 3 distinct fluid bureaucracy, each and every represents inspiration from the 3 Chinese calligraphy strokes: the thick ink, the half-dry and the smearing, the Palace Museum Southern Branch will provide itself as an ink-dark, sensuous sculptural shape sitting inside the surrounding inexperienced rice and sugar cane fields.

19_Palace_Museum_Southern_Branch_Floor_Plans Southern Branch of Taiwan Palace Museum / KRIS YAO | ARTECH Architecture Floor Plans. Image Courtesy of KRIS YAO | ARTECH

The 3 bureaucracy additionally include other purposes: because of sensitivity of herbal gentle degree for the artifacts, the cast shape homes the curatorial division and exhibition halls; the glass-and-steel “void” quantity facilitates museum foyer, café, library and management places of work; the 3rd smearing stroke flows thru intersecting forged and void bureaucracy, linking quite a lot of areas with clean stream trend.

04_Palace_Museum_Southern_Branch_Entrance_path Southern Branch of Taiwan Palace Museum / KRIS YAO | ARTECH Architecture © Shawn Liu Studio
08_Palace_Museum_Southern_Branch_Interlock_between_two_volume Southern Branch of Taiwan Palace Museum / KRIS YAO | ARTECH Architecture © Shawn Liu Studio

Visitors arrive on the gate of the museum web page may have a look of the principle development around the lake. After crossing a curved pedestrian bridge, which is a vital part of the structure design, one would move below the glass quantity and arrive at a tranquil bamboo courtyard prior to coming into into the museum development.

06_Palace_Museum_Southern_Branch_Passing_volid_volume_to_courtyard Southern Branch of Taiwan Palace Museum / KRIS YAO | ARTECH Architecture © Shawn Liu Studio

In the grand foyer, massive glass curtain wall frames the perspectives of the lake and panorama. A grand stairway gently rises up and leads guests to the orientation room the place the glass quantity hits the cast quantity because the exhibitions spread.

12_Palace_Museum_Southern_Branch_Grand_Stairs Southern Branch of Taiwan Palace Museum / KRIS YAO | ARTECH Architecture © Shawn Liu Studio

The external of the cast shape consists of greater than 36,00zero items of forged aluminum “disks” hooked up to the curved surfaces, depicting historical bronze dragon and cloud patterns the use of trendy digitized design. As the solar strikes, the mirrored image from the disks will disclose a “transferring” dragon within the clouds in this uniquely designed façade.

16_Palace_Museum_Southern_Branch_Bridge Southern Branch of Taiwan Palace Museum / KRIS YAO | ARTECH Architecture © Shawn Liu Studio
17_Palace_Museum_Southern_Branch_Evening_view_of_the_Palace_Museum Southern Branch of Taiwan Palace Museum / KRIS YAO | ARTECH Architecture © Jeffrey Cheng

NtpGdIjZJQ0 Southern Branch of Taiwan Palace Museum / KRIS YAO | ARTECH Architecture

Carbondale Branch Library / Willis Pember Architects


IMG_0795 Carbondale Branch Library / Willis Pember Architects Architecture © Greg Watts
  • Architects: Willis Pember Architects
  • Location: Carbondale, Colorado 81623, United States
  • Architect In Rate: Willis Pember Architects, Inc
  • House: 14000.zero ft2
  • Challenge Yr: 2014
  • Images: Greg Watts
  • Library Consulting Architects: Humpries Poli Architects
  • Affiliate Architects: Land +Refuge
  • Mep Engineers : Beaudin Ganze Consulting Engineers
  • Panorama Architects: DHM design
  • Structural Engineers: KL&A of Colorado
  • Civil Engineering, Sustainability Specialists: SGM
  • Library Furnishings Specialists : Workforce three Planners
  • Land Planner: Mark Chain
  • Shopper : Garfield County Public Library District
IMG_6853_Crop Carbondale Branch Library / Willis Pember Architects Architecture © Greg Watts

“Of Carbondale, no longer in Carbondale” used to be the group’s remark of intent achieve a significant, natural connection to the group in addition to an interconnection to the website that may tell the structure’s making. Carbondale used to be voted some of the “the fifty subsequent nice cities” in america in 2008 by way of Nationwide Geographic and is house to an eclectic mixture of artists, architects, foodies, environmentalists and recreationists. The design group researched this historical past extensive to put the groundwork for running on this outstanding surroundings.

interior_-_surls_sculpture Carbondale Branch Library / Willis Pember Architects Architecture © Greg Watts

Borrowing from Lawrence Halprin’s 60’s generation outreach efforts in Berkeley, CA, the group advanced a Take Phase! sequence of open-house meet and greet periods with the group. The general public met with the designers informally and commented on facets of design arranged by way of topic; panorama, structure, sustainability, the library program and entitlements. Preliminary comments recommended sturdy reinforce for panorama ‘inexperienced partitions’ and public outside house, with much less enthusiasm expressed for typical architectural imagery. ‘Illustrations’, as one way of illustration, proved most efficient in speaking design intent.

IMG_1281_cropped Carbondale Branch Library / Willis Pember Architects Architecture © Greg Watts

A ‘name for entries’ from regional artists and artisans to take part and collaborate with the design group on safety gates, furnishings, lighting fixtures and column surrounds additionally introduced group arts involvement to the venture and enabled the group to really feel that their fingerprints at the venture.

IMG_1092 Carbondale Branch Library / Willis Pember Architects Architecture © Greg Watts

The construction transitions from a residential scale construction on the north to a civic scale presence on the south quad. Inexperienced website partitions on the margins ‘develop’ the structure. Beneficiant outside social areas come with a continuing north porch alongside Sopris Street, a studying porch on the quad, an out of doors group desk and public blackboard on the NE nook of the website.

IMG_0573 Carbondale Branch Library / Willis Pember Architects Architecture © Greg Watts

Interiority is created thru a various ceiling hierarchy and is performed off a uniform floor airplane, developing various spatial and day-lighting prerequisites throughout an open box of program spaces.  Stream used to be advanced with the theory of a choreographed meandering that permits the revel in of Mt Sopris to be slowly printed thru a box of architectural encounters as one enters the construction. This practical slowness could also be supportive of the library revel in which depends upon serendipitous encounters with different library fabrics and consumers, each outside and inside of the envelope.

CBL_Floor_Plan Carbondale Branch Library / Willis Pember Architects Architecture Flooring Plan

The north porch gentle neatly and channel glass rain display lets in southern gentle to animate the north aspect front. At the moment-lighting impact paperwork the representational content material of the general public face of the library and is meant to seduce.

IMG_0779_-_Version_2 Carbondale Branch Library / Willis Pember Architects Architecture © Greg Watts

tHd65z9RzIE Carbondale Branch Library / Willis Pember Architects Architecture