Tag Archives: innauer

Höller House / Innauer-Matt Architekten


IMA_HOELLER_08_Adolf_Bereuter Höller House / Innauer-Matt Architekten Architecture © Adolf Bereuter
  • Statics: Hämmerle Huster, Bregenz
IMA_HOELLER_07_Adolf_Bereuter Höller House / Innauer-Matt Architekten Architecture © Adolf Bereuter

Textual content description equipped by means of the architects. Development a space within the picturesque Bregenzerwald valley in Western Austria, on an excessively steep hill out of doors the village middle, on a quiet street the place a number of properties of various dimension and inventive worth were constructed in recent times on each side of the street. The Höller Home is – and can, for topographical causes, stay – the closing space at the northern aspect. The task used to be to get a hold of a brand new construction for this steep, uncovered position, best used to herd goats prior to. A construction that will be convincing in its noble simplicity whilst highlighting the most efficient traits of the lot. An extra problem used to be the longer term proprietor’s request for a non-public outside area.

IMA_HOELLER_02_Adolf_Bereuter Höller House / Innauer-Matt Architekten Architecture © Adolf Bereuter
IMA_HOELLER_Grundrisse_200 Höller House / Innauer-Matt Architekten Architecture Flooring Plans
IMA_HOELLER_01_Adolf_Bereuter Höller House / Innauer-Matt Architekten Architecture © Adolf Bereuter

The front-gabled construction, its roof ridge parallel to the hill, resembles the standard farm structures of the area, mixing in with the panorama maximum naturally. We in moderation positioned it into the hillside scenario like a solitaire, with best two of its 3 flooring being visual. The doorway isn’t recognizable as such straight away, making the home appear fairly unapproachable and extra non-public. The get right of entry to from the street is positioned at a decrease stage and best at 2d sight, the concrete-covered reduce into the hill can also be recognized as the doorway. Inside of the home, a number of stairs lead from the double storage up the hill. At the first ground are the bedrooms, every of them with a terrace to the south. Right here, the construction opens as much as the encompassing landscapes for the primary time.

IMA_HOELLER_09_Adolf_Bereuter Höller House / Innauer-Matt Architekten Architecture © Adolf Bereuter
IMA_HOELLER_Schnitte_200 Höller House / Innauer-Matt Architekten Architecture Sections
IMA_HOELLER_03_Adolf_Bereuter Höller House / Innauer-Matt Architekten Architecture © Adolf Bereuter

At the higher ground is the dwelling space consisting of a number of layers or shells; at its core, the staircase which additionally properties a rest room and garage room. Round this cast core of uncovered concrete is the dwelling and eating space, vivid and open all of the method as much as the ridge. The outermost shell is composed of a coated terrace operating everywhere in the space, bearing in mind a clean transition from the interior of the home to its herbal environment. A display screen façade of vertical and horizontal spruce slats, enclosing the room-high glass or spray plaster surfaces at the within, provides the construction a homogenous glance. This manner we created a large spectrum of translucence and transparency which we step by step and in my view tailored to every room, its objective and the extent of desired intimacy, combating undesirable insights whilst making stunning outlooks a part of on a regular basis lifestyles and dwelling.

IMA_HOELLER_05_Adolf_Bereuter Höller House / Innauer-Matt Architekten Architecture © Adolf Bereuter

akAPnJ4uWZE Höller House / Innauer-Matt Architekten Architecture