Tag Archives: innenarchitekten

Canteen for Rohde & Schwarz / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten


490_CH_33 Canteen for Rohde & Schwarz / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture © Christian Hacker
490_CH_07 Canteen for Rohde & Schwarz / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture © Christian Hacker

Textual content description supplied via the architects. The brand new workforce eating place is situated within the decreased backyard of the brand new construction MÜ15 at the Rohde & Schwarz campus and will also be reached by the use of 4 inside get admission to issues and a consultant exterior staircase.

490_L_K_5_A_Grundriss_Kantine_ohne_Belaege Canteen for Rohde & Schwarz / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture Floor surface plan
490_CH_06 Canteen for Rohde & Schwarz / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture © Christian Hacker

The connection between the internal of the eating place and the landscaped courtyard is crucial side of the design thought. The open façade with its in depth glazing permits a lot sunlight and lets in guests to the workforce eating place to revel in reside the other moods of the day and differences due to the season.

490_CH_23 Canteen for Rohde & Schwarz / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture © Christian Hacker

710 indoor seats and 60 within the courtyard are unfold over other spaces, permitting other atmospheres for various usages. Alongside the partitions, niches shaped via white walls be offering a type of privateness, whilst the rounded seating preparations via the home windows are impressed via the motif of the Italian piazza. The 2 Oktoberfest bins can be utilized one at a time for smaller teams / inside purposes. Alongside the free-flow space, prime tables with easy barstools spherical off the gap for spontaneous conferences and low breaks.

490_CH_18 Canteen for Rohde & Schwarz / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture © Christian Hacker

The transparent room top of between three and four.05 meters is crowned for essentially the most phase via a white acoustic ceiling that boosts the generously proportioned spatial impact. The built-in era with provide and exhaust air, and fashionable convention apparatus with sound, projector and extendable display allow multifunctional use of the world.

490_CH_11 Canteen for Rohde & Schwarz / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture © Christian Hacker

Alongside the partitions, dimmable lights coves supply atmospheric illumination, whilst within the central spaces, spotlights built-in within the ceiling give out a heat halogen gentle. Alongside the floor-to-ceiling façade, ornamental lighting fixtures entire the top of the range furniture.

The free-flow thought permits a freely out there food-serving space with other serving stations – from candy to savoury, hot and cold. The various vary is rounded off via the entrance cooking space and a pizza oven. Cloakrooms in any respect entrances and card chargers within the free-flow space entire the infrastructure. The color variety and materiality of the design are in accordance with the company symbol of Rohde & Schwarz.

490_CH_28 Canteen for Rohde & Schwarz / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture © Christian Hacker

6slrcLCBBsc Canteen for Rohde & Schwarz / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture

Alpine Chalets / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten


08_DAS_TEGERNSEE_Alpenchalets_(27) Alpine Chalets / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture © Resort Das Tegernsee
  • Gross Constructed House: 18 residences and double rooms, 35–120 m2
03_DAS_TEGERNSEE_Alpenchalets_(7) Alpine Chalets / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture © Resort Das Tegernsee

Textual content description supplied via the architects. With the hole of the Alpine chalets, the lodge DAS TEGERNSEE has expanded its numerous vary with a brand new layout. “Lengthy keep” is now conceivable at Tegernsee too. Since 2017, 18 residences and double rooms from 35 to 120 sq. meters have introduced as much as eight individuals a short lived house. The steep slope state of affairs beneath the Sengerschloss lets in an invisible integration of the Alpine chalets within the ensemble with out spoiling the view of the lake for the remainder of the ensemble. By the use of a weatherproof glazed passage, the Alpine chalets are hooked up at once to the lodge and due to this fact to the foyer, the gastronomic be offering and the generously sized SPA space. The holistic, practised philosophy of the lodge could also be endured within the new lodging.

01_DAS_TEGERNSEE_Alpenchalets_(3) Alpine Chalets / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture © Resort Das Tegernsee

Two construction sections, at once interconnected, space 18 new room devices on two ranges. Whether or not they’ve their very own personal terrace at the decrease stage or balconies at the higher – all of them have an unrestricted view of the Tegernsee and the encompassing mountains. The uncovered rooms and the floor-to-ceiling home windows together with top ceilings moreover strengthen the spatial impact. The philosophy of the positioning may also be observed within the new construction. At all times on the centre here’s indigenous nature, the transparent connection with Alpine construction and the location within the Tegernsee valley. That is taken up within the shape, subject material and color and reinterpreted with a view to underscore it and do justice to the lodge identify in all its aspects. The standard of the fabric and the point of interest on an extended length permit an artistic sustainability that emphasises the particular courting to where.

Erdgeschoss Alpine Chalets / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture Flooring Ground Plan
Obergeschoss Alpine Chalets / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture Higher Ground Plan

The internal design transforms the fabric collection of the structure harmoniously into the inner. Thus at the higher surface, all rooms are coated totally with spruce, within the taste of the original personality of picket Alpine chalets. The rooms/suites at the flooring surface also are coated with wooden at the ceiling and the installations reminiscent of cabinets and the “bathtub containers”, while because the partitions are given a unique lime plaster coating like in previous farmhouses. The color international to borrows from the interaction of colors in nature – wooden (spruce), stone (Jura), leather-based; quiet, herbal fabrics and textures are supplemented via transparent textile accents – curtains, cushions, covers. Explicit worth was once positioned at the craftsmanship and high quality of the fabric. Those may also be discovered within the specifically designed and home made installations, complemented with undying, freestanding furnishings. Restraint and aid of a couple of fabrics and color worlds are the keys to the concept that. Mass-produced lighting constitute an enthralling distinction to the picket cladding.

07_DAS_TEGERNSEE_Alpenchalets_(20) Alpine Chalets / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture © Resort Das Tegernsee

Ml6eruLjhsU Alpine Chalets / landau+kindelbacher Architekten Innenarchitekten Architecture