Tag Archives: jagat

Jai Jagat Theatre / SEAlab


24 Jai Jagat Theatre / SEAlab Architecture © Dhrupad Shukla
  • Architects: SEAlab
  • Location: Gandhi Smarak Sangrahalaya, Ashram Rd, Ahmedabad, Gujarat 380027, India
  • Lead Architects: Anand Sonecha
  • Group: Ayush Gajjar, Divyang Sharma, Kshitij Gajjar, Rakesh Modi, Vasant Prajapati, Sachin Patel, Nimo Patel, Mariana Paisana, Anand Sonecha
  • House: 392.zero m2
  • Undertaking 12 months: 2017
  • Images: Dhrupad Shukla
  • Consumer: Sabarmati Harijan Ashram Believe, Ahmedabad
6 Jai Jagat Theatre / SEAlab Architecture © Dhrupad Shukla

Textual content description equipped through the architects. Jai Jagat theatre building was once envisioned as a part of the party for the 100 years of Sabarmati Ashram. It was once in 1917 that Gandhiji determined to ascertain his group residing right here, close to the river Sabarmati, between a jail and a crematorium. Since then that Gandhiji’s sturdy imaginative and prescient on schooling was once practiced on the Ashram – to broaden frame, thoughts, and spirit. The 1500 kids that as of late reside or learn about at Sabarmati Ashram are nonetheless taught with the similar philosophy.

JJT_7 Jai Jagat Theatre / SEAlab Architecture Flooring plan

Jai Jagat theatre is a part of this schooling philosophy; it supplies the scholars with a possibility to follow their efficiency abilities, to realize self belief whilst addressing the general public, to paintings in a bunch, to be disciplined and to have amusing. Along side kids from the close by communities, the scholars of Sabarmati Ashram now not need to go back and forth to a ways puts of the town to rehearse their performs. Jai Jagat theatre is now where the place they follow their performances, do staff workouts, or play video games. This is a position for expression. This is a landmark for an schooling this is “an all-round drawing of the most efficient in baby and guy in frame, thoughts, and spirit” (Gandhiji)

5 Jai Jagat Theatre / SEAlab Architecture © Dhrupad Shukla

The web page the place the amphitheater stands is marked through prime neem timber and easy grounded constructions. This kind of constructions is the Montessori college. This college was once established on the Sabarmati ashram round 1936, after Gandhiji met Madam Montessori at London in 1931. He was once inspired through her schooling means (child-oriented and centered at the construction of the entire baby) and determined to put in force it on the ashram. The college labored for a few years and it was once just lately transformed to studios for humanities’ schooling. The timber that encompass the development supply coloration to the world and area an improbable number of birds and different animals, developing an excessively particular and non violent surroundings.

3 Jai Jagat Theatre / SEAlab Architecture © Dhrupad Shukla

The structure of the amphitheater (positioned subsequent to the Montessori college) targets to handle the spirit of this position. From out of doors, the theatre is only a easy white wall with a modest humane scale. The course till this level is made via a brick pathway, designed beneath the present timber and connecting different constructions of the ashram, as a library and a faculty. Alongside the pathway, the other niches invite other folks to sit down and apply the character. Larger areas with seating spaces welcome small gatherings or a pause for consuming in combination. This trail slowly transforms into a bigger space, a plaza, that anticipates the amphitheater and that turns into a lobby, an area for occasions or for casual rehearsals. The access to the theatre is finished via an opening between two moments of the wall and a ramp leads us right down to the middle of the gap. With a motion of a spiral, this wall unfolds and surrounds the degree and the target audience, positioned at a degree beneath flooring. The encircling timber and parts, like the varsity or a prime water tank, are nonetheless provide within the internal of the theatre for the reason that wall that accommodates the gap undulates and opens as much as create issues of view against the out of doors. The wall has other moments and openings, it’s amusing, interactive and on the scale of the kids. It was once concept to take part and give a boost to the performs, to be a part of the situation and to supply other issues of access and go out to the presentations (a Juliet balcony, stairs or a gap). However additionally it is modest and silent, and subsequently can be utilized as a spot to satisfy, to speak or to simply be by myself.

7 Jai Jagat Theatre / SEAlab Architecture © Dhrupad Shukla

To handle the serenity of where and not to compete with the encompassing constructions, the amphitheater was once designed part beneath flooring (1,83 m), the similar measurement of the outside wall peak. As a result of it’s buried and positioned within the lowest stage of the web page, a tank with the capability to reap 70 00zero liters of rainwater was once designed beneath the degree. The water gathered right through the monsoon will likely be used to irrigate the numerous indigenous timber that had been planted within the space that surrounds the theatre.

JJT_4 Jai Jagat Theatre / SEAlab Architecture Thought
JJT_14 Jai Jagat Theatre / SEAlab Architecture Courtesy of SEAlab

Jai Jagat theatre was once inaugurated on 2d October 2017 (Gandhiji’s birthday) with a efficiency in regards to the lifetime of Gandhi, through kids from Sabarmati Ashram and the neighboring communities. 300 other folks (the capability of the amphitheater) loved the display and area. It was once an attractive second, stuffed with pleasure. After the display, the kids danced and celebrated at the degree. The target audience slowly exited the theatre throughout the ramp and strolled the pathways, amassing at the seating spaces, remembering the display, and playing this non violent second at Sabarmati Ashram.

23 Jai Jagat Theatre / SEAlab Architecture © Dhrupad Shukla

7nTI7zcsrms Jai Jagat Theatre / SEAlab Architecture

Jagat Tower
 / Sindhu Hadiprana Design Consultant & Studio Sa_e


JGT-228 Jagat Tower
 / Sindhu Hadiprana Design Consultant & Studio Sa_e Architecture © Lindung Soemarhadi
  • Design Main: Sindhu Hadiprana & Ario Andito
  • Contractor: PT. Overall Bangun Persada

  • Construction: PT. Perkasa Carista Estetika
  • M & E: PT. Policipta Multi Desain
  • Proprietor: Pt. Jagat Konstruksi Abdipersada
JGT-67 Jagat Tower
 / Sindhu Hadiprana Design Consultant & Studio Sa_e Architecture © Lindung Soemarhadi

Textual content description supplied by means of the architects. Positioned in Jalan Tomang Raya Jakarta, Jagat Tower is the brand new place of work of Jagat Building, an organization engaged in development box. The buyer asks the architect to design an place of work tower no longer best as their primary place of work but additionally as a apartment place of work. Its overall house is 1740,5m2, and encompass nine flooring. At the decrease flooring there are foyer and banking corridor, 2d-Eighth flooring are for tenant place of work and ninth ground for probably the most non-public serve as, assembly room / ballroom room.

JGT-183 Jagat Tower
 / Sindhu Hadiprana Design Consultant & Studio Sa_e Architecture © Lindung Soemarhadi

The principle purpose of design was once to create an efficient and environment friendly area program of place of work. To reach the required stage of effectiveness and potency, the architect attempted to prepare the development mass in this type of approach. With the period of website online 42m, the type of a large-volume development must be have shyed away from as a result of it’s going to wreck the city material of the town.The mass composition of the development should be capable of damage the large and ponderous mass.

JGT-87 Jagat Tower
 / Sindhu Hadiprana Design Consultant & Studio Sa_e Architecture © Lindung Soemarhadi

After a number of makes an attempt, the architect come to a decision that probably the most appropriate mass association for this development is stacked one. With a “stacked field” mass configuration, development potency can succeed in as much as 80%, quiet efficient for a comercial development. Such mass configurations additionally permit the architect so as to add open area serves as a communal area at the roof of sixth, Eighth, and ninth ground. This communal area additionally serves as a socialization area for employees. If truth be told it’s no longer a very easy process to persuade the customer in regards to the significance of those communal area. However in any case the architect is in a position to persuade the customer how vital this communal area is to the employees. Since the area for socializing will building up the effectiveness in paintings

Section Jagat Tower
 / Sindhu Hadiprana Design Consultant & Studio Sa_e Architecture Phase

As for the facade thought itself, the facade exploration illustrates an equalizer to analogize the corporate’s growth waft with three blue containers. The foundation additionally comes from the “san” persona in chinese language quantity way 3. It’s the analogy of the selection of technology of Jagat Building.

JGT-129 Jagat Tower
 / Sindhu Hadiprana Design Consultant & Studio Sa_e Architecture © Lindung Soemarhadi

The development facade is designed with double glass machine. With this facade machine, the distance between the glass will entice the warmth and noise from the out of doors so it may possibly scale back the warmth and noise from the out of doors of the place of work. The glass variety additionally vital. The chosen glass is a type of glass with low OTTV worth. Some other facade function added by means of the architect is the vertical aluminium bars. This aluminium bar fuctioan as a solar shading for this place of work development.

JGT-178 Jagat Tower
 / Sindhu Hadiprana Design Consultant & Studio Sa_e Architecture © Lindung Soemarhadi

eiNihUnBqN8 Jagat Tower
 / Sindhu Hadiprana Design Consultant & Studio Sa_e Architecture