Tag Archives: jereb

New Showroom and Storage Facilities / Jereb in Budja arhitekti


TEM_Catez_Jereb_in_Budja_arhitekti_7 New Showroom and Storage Facilities / Jereb in Budja arhitekti Architecture © Blaž Budja
  • Architects: Jereb in Budja arhitekti
  • Location: Dolenja vas pri Čatežu 15, 8212 Velika Loka, Slovenia
  • Lead Architects: Blaž Budja u.d.i.a., Rok Jereb u.d.i.a., Nina Majoranc u.d.i.a.
  • House: 3800.zero m2
  • Mission Yr: 2018
  • Pictures: Blaž Budja
  • Landscaping: Dr. Dušan Stupar
  • Structural Engineering: Stane Udovč u.d.i.g., Klemen Rezelj u.d.i.g.
  • Hvac: Marko Vrabec u.d.i.s., Miha Comino u.d.i.s.
  • Electric Engineering: Mitja Lisec u.d.i.e.
  • Site visitors Laws: Irena Judež d.i.g.
  • Signage: Žiga Culiberg u.d.o.
  • Building Supervision: Andrej Gričar d.i.g.
  • Contractors: CGP d.d.
  • Shopper: TEM Čatež d.d.
TEM_Catez_Jereb_in_Budja_arhitekti_14 New Showroom and Storage Facilities / Jereb in Budja arhitekti Architecture © Blaž Budja

Textual content description supplied by way of the architects. Because the architect travels around the picturesque knolls of Slovenija’s Dolenjska area, his adventure begins and finishes with an analysis of the current. The perspectives of Zaplaz – a pilgrimage centre above town of Čatež, are all framed by way of rounded shapes of the hilly panorama. The spots the place the comfortable hills and valleys meet are accentuated by way of two church buildings and 3 steeples. The manufacturing unit, which sprouted on the fringe of the village within the 1980’s, stands as the primary generator of social existence for the broader house.

TEM_Catez_Jereb_in_Budja_arhitekti_16 New Showroom and Storage Facilities / Jereb in Budja arhitekti Architecture © Blaž Budja
TEM_Catez_Jereb_in_Budja_arhitekti_plans New Showroom and Storage Facilities / Jereb in Budja arhitekti Architecture Flooring Plans
TEM_Catez_Jereb_in_Budja_arhitekti_2 New Showroom and Storage Facilities / Jereb in Budja arhitekti Architecture © Blaž Budja

A precast concrete slab access/management corridor, on its own, bureaucracy a captivating passe-partout to the rising complicated. Extending a call for participation to the customer, it’s its ambition to carry the large construction of the manufacturing unit right into a scale the person nonetheless perceives as tolerable with regards to its setting, each constructed and herbal. The brand new manufacturing unit extension is absolutely sunk into the terrain, with the publicly-accessible plaza in entrance of the showroom linking the prevailing and the brand new front, thereby making a box of transition, the place the prevailing construction is submerged into the brand new.

TEM_Catez_Jereb_in_Budja_arhitekti_5 New Showroom and Storage Facilities / Jereb in Budja arhitekti Architecture © Blaž Budja

The brand new construction is shaped by way of the subtraction of volumes. On the level of touch with the prevailing construction, its predominantly concrete facade dematerializes into metal slats. The corporate philosophy of the customer – TEM Čatež, is based at the price of high quality interpersonal relationships. Subsequently its house owners are dedicated to construction an atmosphere, that permits the holistic well-being of the person, and which in flip, is proven within the strange trade accomplishments. Their new paintings setting presentations how even a utilitarian manufacturing unit construction can develop into an atmosphere made to human measure.

TEM_Catez_Jereb_in_Budja_arhitekti_18 New Showroom and Storage Facilities / Jereb in Budja arhitekti Architecture © Blaž Budja
TEM_Catez_Jereb_in_Budja_arhitekti_sections_facades New Showroom and Storage Facilities / Jereb in Budja arhitekti Architecture Elevations and Sections
BBU_1148 New Showroom and Storage Facilities / Jereb in Budja arhitekti Architecture © Blaž Budja

4tOswHOHDLg New Showroom and Storage Facilities / Jereb in Budja arhitekti Architecture