Tag Archives: pedongkelan

Pedongkelan-YN House / HYJA


DSC05280 Pedongkelan-YN House / HYJA Architecture © Ernest Theofilus
  • Architects: HYJA
  • Location: West Jakarta, Indonesia
  • Architect In Rate: Herry Jani
  • House: 711.zero m2
  • Undertaking Yr: 2017
  • Images: Ernest Theofilus
  • Inside Design: Moireliving
  • Panorama Clothier: Sembilan Daun
DSC05302 Pedongkelan-YN House / HYJA Architecture © Ernest Theofilus

Textual content description supplied through the architects. The website is situated in a densely populated residential space. The Space place is situated in a nook and orientated to the west, so it’s uncovered to the solar within the afternoon. We reply with a secondary pores and skin design to hide maximum faces of constructions that experience huge glass openings. The second one pores and skin is a sustainable picket grille, simple to deal with and environmentally pleasant, this lattice reduces the solar’s rays so as indirectly shine the interior house. we additionally design the second one pores and skin from the iron plate, so it does no longer galvanize the picket only. This 2nd pores and skin gives the look of color throughout the shadow that arises.

DSC05428 Pedongkelan-YN House / HYJA Architecture © Ernest Theofilus

Swimming pool in place at the facet, in order to not take house from the construction inside of.The pool terrace is positioned in the course of the room in an effort to divide the interior house into 2. Fields on this space are given glass openings, in order that visually all of the rooms are nonetheless attached, and no longer appear slender. The pool has a cooler temperature, we put the ceiling fan at the pool terrace to attract the wind from the temperature of the pool, and when the hall door is open, it is going to really feel cool breeze into the room and the air drive adjustments.

SECTION_B Pedongkelan-YN House / HYJA Architecture Phase

House theater house beneath the pool, made a pitcher openings for visible continuity of the construction, and on the similar time remove darkness from the room inside of. The bed room balcony flooring includes a hole iron plate for steady air continuity. This subject material reduces the influence of cast. The mix of picket, iron and stone partitions gives the look of a contemporary tropical space, in addition to a mix of inexperienced panorama to cut back the large influence at the general form of the construction.

DSC05354 Pedongkelan-YN House / HYJA Architecture © Ernest Theofilus

fTzvK5UC3-Q Pedongkelan-YN House / HYJA Architecture