Wellness Am Holand / firm architekten


RGB_FAH_15_8b Wellness Am Holand / firm architekten Architecture © Adolf Bereuter
  • Architects: firm architekten
  • Location: 6883 Au, Austria
  • Lead Architect: Christian Feldkircher
  • Area: 300.0 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Adolf Bereuter
RGB_FAH_01_8b Wellness Am Holand / firm architekten Architecture © Adolf Bereuter

Text description supplied through the architects. The wellness house needed to be doubled in dimension and come with quite a few indoor and outside points of interest, triumphing in a limiteless outside pool. The house of the previous spa were given totally transformed right into a leisure room. The goal was once to create a silent house, with a impressive view into the encircling mountain panorama of the Austrian Alps. The ground is of rough-cut oak and the ceiling of loden textile panels.

-_Featured_Image Wellness Am Holand / firm architekten Architecture © Adolf Bereuter
Am_Holand__PlanA%CC%8Abersicht_copy Wellness Am Holand / firm architekten Architecture Site Plan and Section
RGB_FAH_12_8b Wellness Am Holand / firm architekten Architecture © Adolf Bereuter

The partitions are lined with Swiss pine and loden textiles. The primary construction were given prolonged and comprises the spa house. The Easter outside house gives a Kneipp water-treading basin, a rain bathe, and a cold-water basin. The western outside house comes up with the infinity pool. The spatial concept of the extension is to elongate the primary construction with out influencing the outer look.

RGB_FAH_08_8b Wellness Am Holand / firm architekten Architecture © Adolf Bereuter
Am_Holand__PlanA%CC%8Abersicht Wellness Am Holand / firm architekten Architecture Elevations and Sections
RGB_FAH_14_8b Wellness Am Holand / firm architekten Architecture © Adolf Bereuter

From the interior, the construction surprises with a core of darkish leveled partitions, together with the showers, a sauna, the hearth and two infrared chairs. The darkish ground is fabricated from bitumen terrazzo with small aluminum sprinkles. One can flow into across the core on various ranges and perspectives to the outside. It is a relaxing stroll with noises of splashing water and scorching fireplace. Considering that handiest 24 visitors percentage this spacious and manifold wellness house, it turns into a in reality distinctive selection for a resort.

RGB_FAH_07_8b Wellness Am Holand / firm architekten Architecture © Adolf Bereuter

Ef6XKvph7A4 Wellness Am Holand / firm architekten Architecture